Kaningården

 

Kaningården med front


Maj
- 2018

Coton Randers flyttede sommeren 2016. Så igen skulle der tænkes meget over, hvordan kaninerne skulle bo på den nye adresse. Vi er flyttet til et hus med en almindelig villahave. Den gamle have var stor og mere som en natur grund. Derfor kunne kaninerne optage meget plads både foran huset og i baghaven, hvor der også var bygget et stort læ-skur til opbevaring af store mængder hø og halm.
Vi har valgt at komme af med en del af de voksne kaniner i opdrættet, da der ikke kunne blive plads til lige så mange i den nye have. 
Det var for stor og tidskrævende en opgave, at nedtage vores store halvtags bygning til avlskaninerne og den store kaningård til pensionisterne. Det ville også fylde alt for meget i den nye have. Så vi har bygget et nyt kaninhus, hvor der både er plads til avlsbure og løbegårde. På den måde er alle kaniner under tag og har læ. Der er lyst hos dem, da taget er en hvid telt presenning. Der er god plads der inde.
Ude i haven har vi flere løbegårde, som kaninerne kan være ude i på skift om dagen. De nyder at gå og spise græs og at kunne grave i jorden. Når de skal være der i længere tid af gangen, er det vigtigt at huske vand til dem, og så skal de hele tiden kunne komme i skygge.
De mest tamme af kaninerne får også lov at løbe frit rundt i haven. De kommer altid ind i deres bure, når det bliver mørkt. For selvom vi bor i et villakvarter i en storby, så kommer ræven ind i haven hver aften. Haven er sikret med tråd i hækken, så kaninerne ikke kan komme ud af haven.
Vores små hunde kan komme helt tæt på burene og kaninerne, og de går også rundt sammen med de fritgående kaniner. Det fungerer fordi, at hundene er af typen "selskabshunde" og ikke har noget jagtinstinkt. Hundene har lært at de ikke må løbe efter kaninerne, så der er ro og harmoni. Nogle af kaninerne opsøger endda selv hundene, da de gerne vil i kontakt. Det er rigtigt hyggeligt, at have kaninerne til at løbe frit i haven.  


Løbegård ved bur
      Bur med løbegård
Aslan og kaninunge Bambus og Lærke i løbegård
Løbegård i haven Kaniner i løbegård
Jumping i haven 1 Jumping Filur og Aslan
Rød fransk vædder Fransk vædder Bamse


September
- 2014

Vi har denne sommer bygget en ny stor kaningård til vores hankaniner der ikke bruges i opdrættet. Det er nogle dejlige kaniner, som vi gerne ville have så meget glæde af som muligt. Derfor blev de i juli måned alle 4 kastreret ved dyrlægen. Efterfølgende har de som tidligere siddet i hvert sit bur, fordi hormonerne tager noget tid om at komme ud af kroppen på dem. Imens har vi bygget det nye bur, som de nu sammen bor i.
Der er tråd i bund og i top, så ingen kan komme hverken ud eller ind i buret. Der er 2 store låger, som vi kan komme ind af. Der er tag over den venstre del, men vil også komme klare plader på den højre, da der ellers bliver for vådt der inde i vinter halvåret. 2 af burets sider er lukket af med træ, så der ikke kan komme gennemtræk på dyrene. Det kan de ikke tåle. Inde i buret er der hylder, en hems og tage som kaninerne kan hoppe rundt på. Det kan de rigtigt godt lide. Der er også mindre kasser med halm i, så de kan gå ind og putte for sig selv, når de har behov for det. Til højre er der et større bur, som primært bruges af vores 2 søde marsvine hanner.
Da kaninerne først blev sat sammen, skulle de lige finde ud af det sammen. Der var ingen store slåskampe, kun lidt små jagte. Nu går de stille og roligt sammen. Marsvinene trives også godt sammen med kaninerne. Kaninerne henvender sig ikke til dem, da de godt ved, at de ikke er ens. Men de kan sagtens sidde side om side og spise sammen. Ligeledes kan de gå hvert til sit på den store plads.
En lukket kaningård som man kan gå ind i, er utrolig god til børn, da de får mest glæde af sine kaniner på denne måde.

September2014

September2014b

September2014c

September2014d

September2014e

September2014f

September2014g

September2014h

September20141

September20142

September20143

September20144

September20145

September20146

September20147

September20148

 

Juni - 2012

Sidste sommer flyttede Coton Randers til en ny adresse. Alle kaniner blev selvfølgelig flyttet med. Det var noget af en opgave, da opdrættet det seneste år var vokset sig en hel del større. Alle avls- og fritstående bure kunne flyttes med, men det kunne de lækre løbegårde umiddelbart ikke.
Vinteren over har alle kaniner været indendørs i vores nye "stald", som er en stor dobbeltmuret garage. De stod rigtigt godt i alle vores avlsbure. Der blev ordnet lys der inde, isoleret, taget blev tætnet og der blev installeret affugter og udsugning. Alligevel forblev der et lidt dårligt og fugtigt indeklima.
Derfor har vi nu besluttet, at alle kaniner skal være udendørs året rundt, hvilket kaniner i virkeligheden også har allerbedst af pga. deres følsomme luftveje.
Nogle af kaninerne er i de mobile bure med løbegårde til, mens andre er under det store halvtag, som vi har bygget til dem. Her står de rigtigt godt, og kan nyde vejret uanset om det er solskins- eller snevejr.

Coton Randers 2012 1 Coton Randers 2012 2
Åben kaningård

 

Franske væddere i åben kaningård

 

August - 2010

Her er den færdige kaningård. Om morgenen bliver lågerne til burene lukket op, så kaninerne dagen lang selv kan bestemme, hvor de vil opholde sig. Om aftenen lukkes de ind i deres bure igen, så der ikke kan komme et vildt dyr og tage dem om natten.
Det er vigtigt at sørge for, at kaninerne ikke kan stikke af, enten ved at hoppe over indhegningen, eller ved at grave sig ud. Vores have er god og lukket med hegn og hønsetråd langs hækken. Så selvom der skulle forvilde sig en kanin ud, vil den ikke kunne komme væk fra haven. Ca. 15-20 cm. under jorden er der nedgravet hønsetråd. Kaninerne kan ikke grave sig ud, men de har alligevel god mulighed for at grave, hvilket de elsker! 
Om sommeren er det vigtigt at huske på, at kaninerne skal have mulighed for, at gå i skygge. En kanin har svært ved at komme af med varmen, og får nemt hedeslag.

Coton Randers 2012 3

Coton Randers 2012 4

Coton Randers 2012 5

 
Loebegaard 2010 Loebegaard 2010 1

 

Maj - 2010

Den nye kaningård står næsten helt færdig nu, og burene med avlshunner og unger er kommet på plads.
Nu mangler der bare opdeling af løbebaner til de enkelte bure, og lågerne til hver af banerne skal have lukkesystemer på monteret.
Projektet er særdeles vellykket, og alle vores kaniner får nu fri mulighed for, at rende uden for burene.
Vores han kaniner bor i den gamle kaningård, og de "pensionerede" samt unghunner bor i "slottet".

 

Kaningaarden Maj 2010 1 Kaningaarden Maj 2010 1 a
Kaningaarden Maj 2010 den g Kaningaarden Maj 2010

  
Januar - 2010
    

Til foråret vil vi udbygge kaningården, da der er kommet flere kaniner til. Alle kaniner skal have deres egen del af kaningården, så alle kan rende rundt der ude dagen lang. 
Hanner, hunner, "pensionister" og hunner med kuld skal have hver deres afdeling med bure og indhegninger. Hunnerne bor sammen opdelt i små grupper, når ikke de har unger, og hannerne har hvert deres bur og indhegning.

Det bliver et større arbejde, da der skal hejses nye stolper og hegn. Der skal nedgraves tråd under jorden, så de ikke graver sig ud, og så skal de ikke kunne hoppe over til hinanden eller ud i haven. Vi kan også godt tænke os, at få et halv tag hen over alle burene, så de altid er i tørvejr. Specielt i vinter halvåret vil det være dejligt, da det dårlige vejr gør høet vådt i nogle af burene, og også ødelægger burene. Et tag vil også give yderligere skygge for sommersolen, der heller ikke må blive for hård for kaninerne. Det bliver et rigtigt spændende projekt!

Lige nu er kaningården fuld af sne, og alle kaninerne er kommet indendørs i vores lune kælder indtil foråret. 

Kaningaarden vinter

2009

Vi har i år bygget en rigtig kaningård.

Alle kaninerne skal have mulighed for, at få en daglig løbetur.
Da vi både har han- og hunkaniner, foregår det selvfølgelig på skift. Alle får lov at rende rundt og hygge sig i timevis. Det er noget de virkelig elsker.
Selv får vi også meget mere glæde af kaninerne, da de rigtigt kan studeres under mere naturlige forhold, samt vi kan snakke med dem inde i kaningården. Kaninerne bliver meget tamme, og de har kontakt til børn og vores hunde.
Kaningården er selvfølgelig sikret efter alle kunstens regler, så kaninerne ikke kan stikke af, eller komme til skade.

 Kaningaarden

 

Kaningaarden 1

Kaningaarden 2