Hundesalon


Coton Randers Hundesalon åbnede i 2012, da jeg havde 8 års erfaring med klip og pleje af primært Coton dé Tuléar og Bichon Havanias.
I 2004 fik jeg min første egen hund Viktor, en Coton dé Tuléar, og han er årsagen til, at mit firma netop kom til at hedde "Coton Randers".
Viktor var min bedste ven og store inspirator.

Coton Randers Hundesalon

En af de skønne små hunde var ikke nok, og 4 år senere fik vi Viktors søn Kosmo, der endte med at blive mine forældres hund efter et par år, da det passede ham bedre. 
I 2009 fik jeg øjnene op for en anden dejlig race, også indenfor kategorien "selskabshunde", nemlig Bichon Havanais'en, og så kom pigerne Maggie og Sille til i løbet af et års tid. De fik med tiden lov at få hvalpe, og gav os Bichon Havanais - Aslan og Havaton - Rosa. Rosa kom senere til min brors familie, hvor hun bor endnu. 
Yngste skud på stammen er nu Callie, som er datter af Aslan og barnebarn af Maggie. Det er sjovt at have 3. generation af egen hundefamilie, og i dag tæller husstanden vores 3 hunde Sille, Aslan og Callie.

Jeg arbejder som hundefrisør, fordi jeg elsker hunde og kæledyr i det hele taget. Det mener jeg er den vigtisgste byggesten for, at kunne arbejde med dyr på en god og oprigtig måde. Da jeg fandt ud af, at jeg havde flair og tålmodigheden, som det kræver at være hundefrisør, tog jeg yderligere kurser og oplæring, for at kunne åbne min egen salon og klippe de mange hunderacer der findes.

Priser - pr. 9/10 2023

Oktober 23 - Der er pt. lukket for tilgang!


DIVERSE

Negleklip - Hund, kanin, marsvin


100 kr.

Poteklip

Hår under og rundt om trædepuder

100 kr.

Hovedklip

Pels i hovedet og omkring øjne

100 kr.

Maveklip

Kort klip / barbering under maven

100 kr.

Ørepluk

Hår i ørene trækkes ud

100 kr.

Midtvejs klip - Tilbud!

Klip af hoved, poter, negle, mave og bagdel -alt efter hvad der trænger og kan nås på 30 min.

350 kr.


HELE KLIPNINGER M/BAD


Lille langhåret hund

1 time 30 min

775 kr.

Lille korthåret hund

1 time 15 min

725 kr.

Mini hund

1 time 15 min

695 kr.

Mellem hund

1 time 30 min

775 kr.

 2 hunde afleveret sammen

Alt efter kategori

1300 - 1450 kr.

HELE KLIPNINGER U/BAD


Hvalpeklip 3-6 mdr.

1 time 15 min.

675 kr.

Lille hund - Lang bamseklip

1time 30 min.

775 kr.

Lille langhåret hund

1time 15 min.

725 kr.

Lille korthåret hund

1 time

675 kr.

Mellem hund

1 time 15 min.

745 kr.

Stor hund

1 time 30 min. - 2 timer

875 kr.

2 hunde afleveret sammen

Alt efter kategori

1200 - 1400 kr.

Book en tid i salonen

På online booking siden kan læses mere omkring de forskellige behandlinger der tilbydes i salonen, og oprettede kunder kan booke en tid:        
www.coton-randers.onlinebooq.dk


Send en e-mail, hvis I gerne vil være kunde hos os:  
coton.randers@gmail.com

Hundesalon for alle

Hos Coton Randers Hundesalon er alle hunde velkomne, så længe de ikke er aggressive. Hunde med en sådan adfærd henvises i stedet til klipning hos en dyrlæge under bedøvelse, så hverken hund eller mennesker lider unødvendig overlast.
Jeg lægger stor vægt på god behandling af hundene. Det er vigitgt for mig, at de får så god en oplevelse af besøget i hundesalonen som det er muligt. Af natur er hunde forskellige - nogle er helt fremme i skoene, suser glade og vilde ind af døren hver gang, for at komme til at hilse på mig og snuse logrende omkring. Mens andre næsten ikke kan trækkes op af trappen og ind af døren, gemmer sig bag sin ejer, mens de sidder og ryster. Disse hundetyper er ikke kun her vidt forskellige, men er det omkring de fleste situationer i livet. De nervøse er mest sig selv på hjemmebane under vante rammer, og den nervøse adfærd betyder ikke, at hunden bliver behandlet dårligt i salonen, og den kan også sagtens være her alene for at blive klippet. Ofte udvises den største nervøsitet i forbindelse med dét at skulle adskilles fra sin ejer. Så snart vi er alene, får de lyst til at snakke med mig og åbner sig meget mere op. Det er sundt og forstærkende for dem, at prøve denne adskillelse en gang i mellem, og mange dyrlæger er netop glade for, at hundene vænnes til dette i salonerne, så de også hos dyrlægen bedre kan komme til hundene, når de skal til det årlige tjek eller pludselig står i en svær situation med sygdom og smerte.            

Alene i salonen & hundehvalpe 

De voksne hunde skal som udgangspunkt være her alene, da det giver de bedste arbejdsbetingelser for mig. De fleste hunde reagerer på at have sin ejer inden for syne, og det kan være på en sådan måde, at de forsøger at komme over til sin ejer og ikke vil stå stille, fordi de bliver fustrerede over situationen. Det er svært for mig, hvis ejer unødvendigt står og holder fast i sin hund, da jeg har sværere ved at komme til og bevæge mig rundt om hunden, mens jeg klipper.
Jeg ved godt, at det for nogen kan være svært at gå fra sin hund. Mange har det lidt ligesom når man skal aflevere sit barn i børnehaven den første gang. Situationen kan faktisk også godt ligne, idet mange hunde hopper op og ned af deres ejer, mens de måske piber og prøver på at komme med. Men tro mig, de falder fuldstændig til ro, lige så snart I er ude af syne, og så er de bare glade for at se jer igen, når I kommer tilbage.

Når der kommer en ny hvalp i salonen, og den er under 6 mdr. gammel, opfordrer jeg ejer til at blive sammen med sin hvalp. Der er meget nyt at lære for sådan en lille størrelse, og så er tålmodigheden endnu ikke særlig stor. Det vil være en støtte for den, at den ikke efterlades alene endnu og at ejer viser at det er helt okay at være her, og samtidig hjælper med at holde den lille efter behov. 
Læs gerne under "...Fif til gode vaner", hvordan man kan lære sin hvalp at blive glad for pelspleje. En hvalp er som et blankt stykke papirer, hvorpå der kan skrives en ny historie. Så lad den blive god :o) 
Jeg anbefaler hvalpeklip, når den lille er mellem 4+ - 6 mdr. Det er en god alder at gøre det i, og er samtidig inden den lange pels begynder at filtre for meget, så det bliver en svær og omstændig klipning. 
Det er også en god idé, hvis hvalpen allerede kommer forbi salonen, når den er omkring 3-4 mdr. for at se det hele an, og prøve en lille behandling på bordet, hvor jeg klipper dens pels ved øjnene, så den har frit udsyn, klipper potehår, så den ikke går og glider på glatte gulve, og så får den også klippet sine spidse hvalpe negle. Det er både praktisk og en rigtig god tilvænning.   

Der er enkelte voksne hunde, som har behov for at have en ejer til at blive sammen med sig. Jeg finder ud af hvilke det drejer sig om, ud fra den adfærd de udviser under arbejdet og samspillet på klippebordet. Hunde der er meget urolige, enten fordi de slet ikke har tid til at være her, eller fordi de er overdrevent bange eller er til den sure side, har brug for en hjælpende hånd. Det kan også være en hund der måske er blevet opereret for nyligt, og derfor også har brug for lidt ekstra støtte. Jeg ringer altid efter ejer, hvis der bliver behov for det, og derefter aftales det fra gang til gang, om ejer skal være tilstede under klipningen.   

Hvordan foregår besøget?

Jeg har skabt en succesfuld hundesalon på en lidt alternativ måde, hvor jeg er gået mere op i, at gøre det hele på min helt egen facon, og altså ikke følge gamle regler og traditioner for arbejdet. Jeg er en nytænker, idémager og udvikler, hvilket også kommer til udtryk i min hundesalon. 
Som udgangspunkt prøver jeg at give hundene så meget frihed under besøget i hundesalonen som muligt.
De skal ikke føle et for stort pres ved at være her. Det er ikke det mest naturlige for en hund, at skulle stå på et bord for at blive smukkeseret, og sammen finder vi en vej til hvordan det bedst foregår, hunden og jeg. Ligesom mennesker er alle hunde også forskellige, og det er ikke de samme ting de kan lide og ikke kan lide. Jeg interesserer mig for at lære den enkelte at kende, så jeg gang til gang ved, hvordan behandlingen bedst foregår, og vi sammen kan udvikle et godt samarbejde. Det betyder meget for mig, at hunden føler sig så tilpas som det overhovedet er muligt.
Her i salonen er der langt oftest kun en enkelt hund af gangen, med mindre to hunde krydser deres vej under aflevering og afhentning. Jeg kan lide, at der er ro omkring situationen, og at hundene kan gå frit rundt i salonen både før og efter klipningen. De har mulighed for at kigge ud af ruden i døren, og følge med i hvad der sker på gaden, og se når deres ejer kommer tilbage.  Det kan de også se fra klippebordet. Kun de hanhunde, eller i nogle tilfælde tævehunde, der bliver ved med at lette ben ved hvert hjørne de kan finde i salonen, kommer til at stå i en hundegård og vente, hvor det også er muligt at gå rundt og lægge sig.
Når det er en hunds første besøg i salonen, tager vi en snak omkring pelsen, inden ejeren tager afsted igen. Det er vigtigt at forventningsafstemme i forhold til hvad der er realistisk og muligt. Ikke alle hunde af samme race har den samme pelstype. Nogle hunde har tykkere og mere fluffy pels end andre, og vil altid se mere bamsede ud, uanset pelslængde. Når der er filt, skal filten altid fjernes, og det foregår primært med saksen og maskinen. Altså bliver tyk filt ikke udredt, da det er et uendeligheds arbejde og samtidig er meget synd for hunden, da der vil blive hevet meget i dens hud. Pelsen kan ikke klippes længere end til hvor langt inde mod huden filten sidder. Makinen skal kunne komme under. Men vi snakker om hvilke muligheder der er, og gør det gerne inden hver klipning, hvis der f.eks. skulle være ønske om længere eller kortere pels gangen efter. 

Hvordan foregår behandlingen - fif til gode vaner

Når hundene klippes, er de ikke bundet op her i salonen. Jeg foretrækker, at de lærer at samarbejde med mig som frisør, i stedet for bare at stå fikseret og passivt til. En bundet hund vil i min optik ofte være en usikker og utryk hund. Jeg har erfaret, at hunde sagtens kan udvikle sig og lære under situationen på klippebordet. Det giver med tiden et rigtigt godt samarbejde, og i særdeleshed hvis der også i hundens hjem bliver taget hånd om pelsplejesituationen. Det er ikke at gøre den en gerning, at undlade at børste og pleje den, fordi man måske ikke føler den har lyst til det. Denne lyst skal man som ejer selv være med til at lære og give den. En hund der hader pelspleje, vil som oftest heller ikke elske det her i salonen. Så hjælp din hund til at få gode oplevelser og være tryg i situationen omkring pelspleje, ligesom i så mange andre situationer omkring dens liv.
Det kan være en god idé, at kopiere situationen omkring arbejdet på bordet, ved selv at børste og pleje den, mens den står på et bord, i stedet for at lade den ligge f.eks. i sofaen, mens den bliver børstet. På bordet signalerer det, at nu er det ikke tid til leg og total afslapning, men i stedet en anden form for hygge stund. Hunden lærer hurtigt at tage det seriøst og tilmed at nyde opmærksomheden, og lad være med at tage den ned fra bordet, fordi den laver ballade og du ikke orker mere. Så vil den føle, at den netop kommer ned, fordi den lavede ballade, og dermed vil det blive en taktik fremadrettet. Tag den i stedet ned, når du er færdig og den forholder sig i ro. Da vil den føle, at når den er dygtig og rolig, så skal du nok blive færdig og tage den ned til sidst, hvor den måske også har gjort sig fortjent til en godbid. Den skal ikke stå og spise en masse, mens den er på bordet. Det gør pelsplejen vanskeligere at komme igennem, og det kan heller ikke lade sig gøre i salonen, at den hele tiden spiser. Men en hvalp kan godt lære at blive god, ved at den af og til får en godbid undervejs, for at vise at det er en god ting at være på bordet.
De fleste hunde kan sagtens lære at nyde denne stund sammen med sin ejer, og det bliver så meget lettere at være hundefrisør for sådan en hund.

Men det er ikke alle hunde og mennesker der er ens, og nogle gange bliver pelspleje situationen svær af forskellige årsager. Det er i de sværeste tilfælde her, at ejer vil være nødt til at blive sammen med sin hund under klipningen. Både for at være et par ekstra hænder, men også for at opmuntre eller berolige sin hund. 
Jeg ønsker ikke at gøre et besøg i hundesalon til en skræk for hunden, og hvis jeg erfarer, at en hund f.eks. er voldsomt bange for min føntørrer, som der blæser noget kraftigere end en almindelig føntørrer til mennesker, og hvor der også er meget mere lyd på, så stopper jeg med at tørre den. For lige præcis dén situation, vil i det enkelte tilfælde kunne ændre hele oplevelsen af at være i salonen til noget negativt. Der er også enkelte hunde der er skrækslagne for at komme i bad, og da vil jeg anbefale at de kommer til en klipning uden bad her. Det gælder også for hundene der er bange for føntørreren, med mindre deres ejere foretrækker det er mig der bader dem, og er okay med at de kommer hjem våde. Der er ikke fastlagte løsninger, de kan variere fra hund til hund. 
Nogle hunde hader at blive klippet i hovedet eller er måske helt utrolig svære at klippe negle på. Da vil ejer kunne hjælpe med de sidste detaljer, når hunden bliver hentet. 
Det er heldigvis langt de fleste hunde der er gode til at komme til frisør, og som forstår at det er noget der skal gøres for deres velbefindende. Men du som ejer skal hjælpe din hund til at finde den vej.    

Hvad du skal sørge for inden besøget

Når hunde skal klippes, er det vigtigt for et pænt resultat, at den kommer med en nogenlunde ren pels. Det vil sige, at det er en god idé, at give den et bad med hundeshampoo i løbet af ugen op til. Det er ikke fordi de ikke bliver badet her, jeg gør det bare på den måde, at de klippes først, for at undgå unødvendig tidsspilde, og jeg synes resultatet bliver bedst sådan. Jeg synes det er synd, hvis en hund skal være her mere end den 1,5 time, som klipning og bad typisk tager mig som rutineret hundefrisør. Hvis jeg først bader og tørrer den lange pels, der alligevel skal klippes af lidt efter, tager det meget lang tid pga. tørretiden, og er hunden så ikke glad for føntørreren, bliver det nærmest umuligt at klippe en halvtør eller våd hund. Her bliver hunden klippet før badet, men finjusteret efter bad og tørring, fordi pelsen sætter sig noget anderledes her efter. Det giver det absolut flotteste resultat. 
Er det regnvejr eller andet vådt og beskidt vejr, når hunden skal komme, vil jeg gerne, at man forsøger at holde den så tør som muligt. En meget våd hund kan ikke klippes, og er den fuld af sand og skidt, vil mine værktøjer blive ødelagt. I disse tilfælde er jeg nødt til at starte med et bad og tørring. 
Når hunden ankommer, skal den være luftet godt. Altså skal den have haft mulighed for at både tisse godt af og lave afføring. Det er så ubehageligt for en hund, hvis den trænger til at lave, og så står inde i salonen. Jeg oplever ofte, at hundene laver på gulvet, og det er altså synd for dem. Jeg skælder aldrig ud! Det er vigtigt at sige, for jeg ønsker kun at de skal have det godt her. Opragelsen må man tage der hjemme, og når en hund laver på gulvet, er det altså ikke dens egen skyld. Hanhunde kan blive ved med at tisse mange gange! og defor skal de luftes rigtigt godt af. Jeg vil jo helst, at de kan gå frit omkring i salonen. Særligt de små hunderacer har ikke forståelsen af hvad der er ude og inde ift. hundesalonen der selvfølgelig lugter meget af andre hunde. Husk at samle op efter hunden ude ved gaden, og brug gerne vores skraldespand udenfor.  
Sørg for at hunden bliver klippet "til tiden". Ment i den forstand, at det er bedst for den, at komme inden den er fuldstændig fanget i en pels af filt. Det er så synd, at have tæt lukket pels som et får, der strammer over det hele og som bliver alt for varm at være i. Hvis man ikke kan overholde dette, er det bedst ikke at have en langhåret hunderace. 
Jeg ser ikke skævt til min kunder, der kommer med hunde der virkelig trænger til en klipning. Der kan være så mange årsager til, at de er "gået over tid".  Men jeg vil på det kraftigste anbefale, at man booker tid fra gang til gang, så der bliver et fast tidsinterval mellem klipningerne. Det er bedst for hunden. Det er langt sværere for den, at blive klippet hvis pelsen er fuld af filt, og på den måde er det svært at blive glad for at gå til frisør eller overhovedet at blive børstet der hjemme.  I sommerhalvåret er kalenderen tæt pakket, og det kan være svært at få en tid, hvis man i sidste øjeblik kommer i tanke om, at hunden trænger til at blive klippet. Her er det en god idé at være fremsynet, og jeg hjælper gerne med at vurdere, hvor lang tid der bør gå mellem klipningerne hos den enkelte hund. 

Når hunden er færdig

Du får altid at vide, hvornår du kan hente din hund igen. Altså skal du ikke sidde og vente på, at jeg ringer, og hunden skal heller ikke være her længere end nødvendigt. Så kan du i stedet bruge tiden på at handle i en af de mange butikker eller storcentret i nærområdet eller noget andet.
For at min arbejdsdag fungerer så godt som muligt, sætter jeg pris på, at hundene hentes til den aftalte tid. Så når jeg også at holde frokostpause, og der bliver heller ikke uro, når den næste kunde ankommer til salonen. 

Hvis du kan se gennem glasdøren, at din hund stadig står på klippebordet, når du igen ankommer til salonen, så vent meget gerne med at gå ind. Jeg er i gang med den sidste finish, og ser hunden sin ejer, bliver den selvfølgelig meget glad og ukoncentreret, hvilket medfører at jeg får svært ved at gøre den færdig, og det er meget ærgerligt. Stil dig derfor gerne til siden, så den ikke kan se dig, men jeg klipper færdigt. Jeg skal nok lave signal, hvis jeg har brug for assistance til det sidste. 
Jeg fortæller altid ærligt om, hvordan det er gået med at have hunden her, så ejer kan følge med i, hvordan det går den. 
Bestil meget gerne den næste tid til klip, og husk at lufte hunden inden I kører hjem, da den sikkert trænger til at tisse. 

Butikken

I Coton Randers Hundesalon er der også en lille butik, hvorfra der sælges de mest nødvendige ting til pleje af hunden. Det er pelsplejeprodukter som god shampoo, karter og sakse. Vi har produkter til at rengøre øre og øjenområder, potecremé, tandbørster og tandpasta specielt til hunde. 
Der er godbidder, hundefoder af god kvalitet til små hunderacer, legetøj og bamser.
Vi har også gode seler og et udvalg af hundetrøjer til at holde varmen i, når det er koldt eller regner.